Str. Dărniciei, Nr. 52, Sector 5, București, România

Femeile in sectorul serviciilor de securitate privata – schimbare și echilibru.

Femeile in sectorul serviciilor de securitate privata – schimbare și echilibru.
Pentru ca luna martie este dedicată femeilor, iata de ce femeile in sectorul serviciilor de securitate privata inseamna schimbare și echilibru.Schimbarea gândirii generale despre femei in sectorul serviciilor de securitate privată, transformă stereotipurile și asigură succesul spre o carieră de viitor.Femeile in sectorul serviciilor de securitate privata, schimbă percepția asupra diferențelor de gen și readuc echilibrul în industrii predominant masculine, asumându-și astfel roluri diverse.Acest lucru se schimbă pe măsură ce industria evoluează, fiind create noi oportunități pentru femei.Influența feminină din sectorul securității private oferă informații despre experiență, despre ce înseamnă să faci parte din aceasta industrie și care sunt provocările și oportunitățile care se dezvoltă pentru femei.

1) Aspecte generale

Există un număr mare de femei în sectorul serviciilor de securitate privata, atât la nivel de management cât și la nivel operațional. Etapele sunt diferite și solicitante de la momentul în care o femeie intră pentru prima dată în această industrie.Femeile in sectorul serviciilor de securitate sunt foarte potrivite pentru rolurile operaționale și la nivel de management sau servicii tehnice.Un agent de securitate nou venit, se află în principal în sectorul forței de muncă.  Acestea reprezintă un atu pentru industria securității, femeile fiind capabile să exceleze în toate funcțiile de serviciu.Femeile agent de securitate beneficiază de mentorat încă de la inceputul carierei, funcționând exemplar într-o industrie dominată de bărbați.Prin cultivarea și întreținerea în permanență a unor relații de colaborare solide cu colegii, prin consultanță și sprijin profesional, femeile sunt capabile să difuzeze mai eficient o situație de emoții crescute și să aducă o perspectivă diferită, orientată către client / angajat.

2) Provocări pentru femei in sectorul serviciilor de securitate

Provocările sunt reprezentate de percepția asupra sectorului serviciilor de securitate privată și lipsa de cunoaștere a oportunităților. Principala provocare pentru femei, poate consta în viziunea stereotipă a industriei securității faptul că domeniul este în principal dominat de bărbați și stereotipul persistă. Industria și atitudinile față de femeile care lucrează în cadrul acesteia s-au schimbat dramatic în ultimii zeci de ani.În general, industria oferă o gamă largă de aranjamente de asistență pentru agenții de securitate. La o scară mai largă pot exista și provocări în ceea ce privește lipsa diversității de gen.Adesea, femeile vor fi depășite numeric de bărbați și poate exista o presupunere de bază că acestea trebuie să fie „unul dintre băieți” pentru a se încadra in standardele statutului de agent de securitate. Femeile dedicate și profesioniste sunt necesare în industria securității pentru a conduce schimbările pe care le dorim pentru securitate în viitor.

3) Oportunități

Sunt nelimitate în sectorul serviciilor de securitate. Toate oportunitățile de carieră care sunt disponibile bărbaților sunt de asemenea disponibile femeilor.Creșterea dependenței de tehnologie și necesitatea protejării bunurilor, înseamnă pentru femei că pot intra în domeniul de securitate pentru prestare de servicii în:1. IT, 2. securitate cibernetică, 3. servicii de pază în centre medicale – farmacii, spitale, 4. alte medii unde se pot presta servicii de pază și securitate – bănci, institutii publice, centre comerciale.În cadrul serviciilor de securitate s-au înregistrat progrese în recunoașterea necesității unei diversități de gen, astfel trebuie să se lucreze mai mult, pentru a-l face un domeniu mai atractiv pentru agenții nou-veniți.Timpurile incerte și în schimbare în care trăim, au sporit accentul pus pe securitatea și serviciile de risc, creând o lume cu totul nouă de oportunități și căi de carieră care nu erau disponibile anterior.Există mai multe opțiuni de pregătire disponibile în domeniul securității, ceea ce a dus la oferte de muncă și progrese în carieră care nu existau acum câțiva ani.

4) Potențiale căi de carieră pentru femei in sectorul serviciilor de securitate

Cele mai importante lucruri sunt:
  • capacitatea de a trece prin diferite funcții,
  • de a dezvolta cunoștințe
  • de a înțelege structura industriei în ansamblu,
  • de a rspecta operațiunile deșfasurate pe teren prin patrule,
  • menținerea nivelului de securitate în camerele de control, până la servicii de protecție pentru clienți
  • asistență tehnică.
Lucrul în domeniul securității presupune inclusiv cunoașterea securității la incendiu.A avea experiență practică în rolurile anterioare, valorifică o serie de relații profesionale.Femeile pot face orice, iar calea spre a deveni un agent de securitate complet, depinde de ce iși doresc acestea.agent-de-securitate-femeie-elnet-security-ro.png

5) Evoluția  femeilor în sectorul de securitate

În ultimul deceniu, s-au susținut schimbări semnificative pentru femei în cadrul securității.Creșterea sectorului a oferit diversitate în oportunitățile disponibile, atât în ​​intrarea industriei, cât și pe parcursul evoluției carierei.Pe măsura evoluției, a existat și o schimbare notabilă a valorilor și a abilităților deținute de femei în domeniul securității.Abilitățile feminine au contribuit la atragerea unui număr mare de femei în rolurile principale în sectorul de securitate.Schimbările includ un accent sporit în participarea  femeilor la securitatea privată, fiind angajate chiar în funcții de conducere.
Articole asemănatoare