Str. Dărniciei, Nr. 52, Sector 5, București, România

Despre siguranta si securitatea in scoli

Despre siguranta si securitatea in scoli

Siguranta elevilor in scoli

Siguranta si securitatea in scoli cuprinde toate masurile luate pentru combaterea amenintarilor la adresa elevilor, cadrelor didactice sau nedidactice cat si a proprietatii din mediile educationale.Securitatea scolara este definita ca ocrotirea elevilor impotriva violentei si a intimidarii, precum si evitarea expunerii acestora la elemente daunatoare.In baza prevederilor Legii nr. 35/2007 privind cresterea sigurantei in unitatile de invatamant cu completarile si modificarile aduse de Legea nr. 29/2 martie 2010, in Romania exista cadrul legal definit pentru eliminarea fenomenului de violenta in scoli, inclusiv in zonele adiacente acestora.

Siguranta si securitatea in scoli – Cresterea nivelului de securitate

Scopul este identificarea solutiilor in vederea cresterii gradului de siguranta in scoli. Atat elevii cat si personalul didactic si nedidactic din unitatile scolare din Romania fac obiectul scopului. Masurile se securitate care pot fi luate, au fost prioritare in discutiile deschise de autoritatile locale si partenerii educationali ai scolilor. Direct sau indirect, acestia sunt interesati de implementarea acestor masuri in toate unitatile scolare din tara.despre-siguranta-si-securitatea-in-scoli-elnet_securityIn prezent, in peste 90% din unitatile scolare romanesti exista instalate sisteme de supraveghere video pentru monitorizare si pentru cresterea securitatii si sigurantei.Acest aspect trebuie insa verificat constant de personal calificat in domeniul pazei si securitatii sau de managerii scolilor care trebuie sa se asigure de functionalitatea continuua a sistemelor instalate. Prin aceasta metoda sunt inlaturate riscurile cu privire la producerea unor fapte ce pot aduce atingere integritatii si demnitatii persoanelor, avutului public si privat.In acelasi timp, dincolo de efectul de descurajare pe care instalarea camerelor de supravghere il are, solutia utilizarii acestora nu rezolva in totalitate problema sigurantei. Prin aceasta abordare nu rezulta decat observarea si contorizarea posibilelor cazuri de violenta. De aceea, trebuie sa existe si alte tipuri de interventie pentru a se lua masuri optime impotriva acestui fenomen nedorit.De exemplu, abordarea unor servicii de paza si securitate complementare– angajarea unor agenti de paza permanenti in unitatea scolara, pentru monitorizare 24h in timp real.Prin experienta acumulata de-a lungul anilor, echipa Elnet Security va garanteaza ca este partenerul de incredere pentru orice proiecte privind siguranta si securitatea in scoli.despre-siguranta-si-securitatea-in-scoli_elnet_security

Siguranta si securitatea in scoli – Agentul de securitate

Agentul de securitate este obligat sa cunoasca si sa respecte indatoririle ce ii revin din fisa postului. Acesta este direct raspunzator pentru paza si integritatea unitatii de invatamant. Bunurilor si alte valori incredintate, precum si asigurarea ordinii in incinta unitatii scolare pe care o supravegheaza fac parte tot din atributiile acestuia. In ceea ce priveste modul de executare al sarcinilor de serviciu, orice agent de securitate va fi controlat de catre organele de politie si/sau jandarmerie.Pe tot parcursul desfasurarii serviciilor de paza, se va realiza un consemn general al personalului de paza. Acesta va fi afisat in unitatea scolara si va cuprinde indatoririle agentului de securitate ce executa serviciul.Venim in ajutorul dumneavoastra cu cele mai bune servicii in domeniul securitatii!Desfasuram activitati de paza si protectie pe intreg teritoriul Romaniei, in peste 185 de obiective de lucru. In prezent avem un numar de:
  • 1050 de agenti de paza si protectie
  • 25 Sefi de Obiectiv
  • 30 Inspectori de Securitate, si suntem intr-o continua ascensiune in industria de securitate.
 
Articole asemănatoare