Str. Dărniciei, Nr. 52, Sector 5, București, România

Cum sa procedezi daca vrei sa devii Agent de Securitate

Cum sa procedezi daca vrei sa devii Agent de Securitate

Angajare agent de securitate

Reglementarea meseriei de agent de securitate

Meseria de agent de securitate este reglementata prin Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor. Pe scurt, aceasta lege se refera la:
 • conditiile necesare pentru a putea oferi servicii de paza;
 • protectie;
 • atributiile personalului;
 • informatii cu privire la obligatiile si sancțiunile ce pot aparea in urma nerespectarii legii.
Un agent de paza si un agent de securitate pot avea atributii asemanatoare, insa agentul de securitate, dupa modificarea recenta in Legea 330/2003, trebuie sa aiba cursurile de specializare finalizate cu un examen in urma caruia obtine un certificat de calificare, cu un supliment descriptiv in care sunt prezentate competentele profesionale dobandite. Nu trebuie sa iti faci griji in aceasta privinta, pentru ca Elnet Security colaboreaza cu 2 scoli de pregatire profesionala in vederea obtinerii certificatului de calificare pentru agenti de securitate. In functie de alegerea facuta, dupa angajare, ca agent de securitate, este important sa iei la cunostinta toate responsabilitatile pe care le vei avea in noul post. Inspectorii de securitate, au rolul de a instrui fiecare agent cu privire la atributiile pe care urmeaza sa le aiba in fiecare obiectiv protejat. In urma intocmirii fisei de post, vei fi informat cu privire la paza si integritatea obiectivelor, bunurilor si valorilor care iti sunt incredintate. Daca vrei sa ocupi un post in echipa noastra, trebuie sa indeplinesti cumulativ cateva cerinte:
 • sa fii cetatean roman si sa ai varsta minima de 18 ani;
 • sa fii apt medical pentru exercitarea functiei;
 • sa nu ai antecedente penale pentru infractiuni savarsite cu intentie;
 • sa fii atestat profesional, potrivit prevederilor legale. (noi te putem indruma pentru obtinerea acestui atestat profesional)

Sa ne cunoastem – Cine suntem noi:

Suntem o echipa unita, serioasa si oferim servicii de paza si protectie pe intreg teritoriul Romaniei. Avem active peste 186 de obiective (vezi aici clientii nostri), acoperite de o echipa formata din peste 1050 de agenti de paza si securitate, 32 sefi de obiectiv, 26 inspectori de securitate si suntem intr-o continua ascensiune in industria de securitate.

Angajare agent de securitate – Beneficiile tale:

 • Ai un loc de munca stabil, pentru ca suntem o firma serioasa, cu referinte bune pe piata si recomandari din partea colaboratorilor;
 • Vei avea carte de munca iar contributiile la stat vor fi platite la zi;
 • Plata lunara a salariului este asigurata, fara intarzieri de la data stabilita prin contract;
 • Veniturile salariale sunt motivante, atractive, plus bonuri de masa si bonusuri in functie de performante.
 • Premiem cele mai bune perfomante ale colegilor in fiecare luna si loialitatea. vezi aici Campania Loialitatii Elnet Security;
 • Suntem un colectiv comunicativ si sociabil, asa ca esti binevenit oricand la sediul central cu orice solicitare ai avea.
 • Oferind deschidere catre nou si flexibilitate, venind in echipa noastra poti sa acumulezi noi informatii, sa deprinzi noi abilitati si competente;
 • Cu ajutorul nostru iti poti perfectiona pregatirea in domeniul pazei si protectiei.
 • Iti poti construi un statut profesional autentic obtinand atestatul profesional;
 • Vei avea o uniforma specifica fiecarui sezon, aprobata de Inspectoratul General al Politiei Romane.

Importanta unui venit lunar constant:

Consecventa in toate aspectele vietii este o cheie. Venitul lunar il poti obtine doar daca esti serios, responsabil si consecvent in cele mai bune actiuni ale tale. Atunci cand vorbim despre contracte, salariul este un element foarte important atat pentru compania noastra cat si pentru tine, ca viitor agent de securitate Elnet Security. Salariul reprezinta motivatia tuturor in compensarea muncii depuse, in baza contractului individual de munca pe o perioada nedeterminata. Garantam dreptul la un salariu exprimat in bani, astfel respectam valorile muncii si implicarea fiecaruia la locul de munca. Ne dorim sa devii cel mai bun, asa ca trebuie sa tii cont de urmatoarele lucruri:
 • Atentie la detalii, sa urmaresti cu atentie toate aspectele ce tin de obiectivul pe care il supraveghezi,
 • Sa ai abilitati de comunicare, sa fii capabil sa tii conversatii cu orice tip de persoana in orice situatie, fara sa te enervezi,
 • Exista posibilitatea sa se presteze activitati repetitive de verificare a perimetrului in care iti desfasoari activitatea. In acest caz, a sta in picioare iti testeaza conditia fizica si rabdarea.
 • Abilitatea de a te descurca in situatii dificile si de a rezolva probleme te va diferentia,
 • Capacitatea de a evita conflictele chiar daca o persoana da dovada de un comportament neadecvat, va fi un avantaj pentru tine.
 • Daca se cere si este nevoie, abilitatea sa lucrezi singur in post, in functie de dispozitivul in care ai fost plasat.
 • Capacitatea de a intelege termenii de integritate, seriozitate si confidentialitate deoarece, pentru a face această meserie, vei avea acces la anumite informatii ale angajatorului, care trebuie pastrate secrete.

Angajare agent de securitate – Documente:

 1. Actul de identitate – buletinul sau cartea de identitate. Fara el nu pot fi demarate procedurile de angajare.
 2. Certificat medical – obligatoriu pentru angajare si se obtine de la medicul de familie sau cel de medicina muncii. In certificat trebuie sa fie mentionat faptul ca esti apt din punct de vedere medical, in baza acestuia va fi intocmita fisa medicala de catre un medic specializat in medicina muncii.
 3. Cazier judiciar – Cazierul judiciar este valabil sase luni si poate fi folosit doar in scopul pentru care a fost eliberat – in acest caz, „pentru angajare”.
 4. Acte de studii – diploma de absolvire a liceului, cea de bacalaureat, diploma de licenta si de master, daca este cazul, dar si certificatele de calificare eliberate pentru anumite profesii si atestatele obtinute de-a lungul anilor
 5. Curriculum Vitae – Acest document se ataseaza la dosarul de munca, pentru o prezentare proprie a aptitudinilor, experientei si calificarii pe care viitorul angajat o are.
Pentru a intra in echipa Elnet Security, aplica acum si hai sa ne cunoastem! Acceseaza pagina noastra iar noi iti stam la dispozitie cu toate informatiile necesare.
Articole asemănatoare