Str. Dărniciei, Nr. 52, Sector 5, București, România

Paza pe santier cu agenti de securitate

Paza pe santier cu agenti de securitate
Atunci cand vorbim despre santierele din Romania, trebuie sa avem in vedere un aspect extrem de important. Modalitatea de gestionare si asigurare a materialelor utilizate pentru finalizarea proiectelor initiale. Firma de paza trebuie sa asigure atat atat zona de lucru si utilajele, cat si materialele folosite pe santier. Pentru orice tip de proiect aflat in desfasurare, nu conteaza dimensiunea site-ului de constructie atat timp cat planul de paza este realizat corespunzator. In toate santierele, echipamentul specific este extrem de important si valoros de aceea trebuie monitorizat permanent. Pentru ca nu mereu pot fi transportate si depozitate in zone considerate sigure, echipamentele si utilajele raman, de foarte multe ori, in zona obiectivului de lucru. Astfel acestea sunt expuse unor riscuri majore.

Ce beneficii aduce paza pe santier cu agenti de securitate?

 • Management pentru control acces. Stim cine intra, stim cine iese;
 • Protejarea proprietatii si prevenirea insusirii materialelor sau echipamentelor de lucru atat de catre persoanele ce fac parte din echipele de lucru cat si de catre terti autorizati care au acces;
 • Prevenirea infractiunilor care pot aparea pe santier, spre exemplu vandalismul si furtul;
 • Promptitudine in raspuns pentru situatii de urgenta;
 • Prevenirea altercatiilor si situatiilor neprevazute.
paza-pe-santier-cu-agenti-de-securitate-obiectiv-protejat-elnet-security-ro

Paza pe santier – Sfaturile utile:

1) Asigurarea perimetrului

Angajarea unei firme de paza cu agenti de securitate va poate evalua dimensiunea santierului si va poate gasi cea mai buna solutie de securitate personalizata. De recomandat, folosirea de agenti de securitate statici si mobili (tour guard), control acces la portile de intrare, protectie perimetrala, instalare de sisteme de securitate si camere de supraveghere. Planificarea securitatii santierului este esentiala pentru masuri preventive impotriva furtului si a jafului. Vorbind despre agenti de securitate, acestia reprezinta suplimentul de protectie indispensabil pentru paza pe santier. Prin supravegherea santierului prin patrule periodice se pot semnaliza orice fapte necuvenite ce se pot intampla in zona de lucru. Buna delimitare a perimetrului santierului este cel mai important element de securitate. In functie de perioada de functionare a lucrarilor pe santier, putem opta pentru ingradirea zonei cu diferite tipri de gard:
 • din plasa,
 • din placi din tabla sau beton,
 • din sarma ghimpata
 • gard cu senzori de perimetru.
Toate instrumentele si echipamentele trebuie contabilizate si pastrate intr-o locatie sigura. O buna securitate a perimetrului va descuraja hotii si va ingreuna intrarea in santier a persoanelor necunoscute.

2) Iluminati-va santierul

Un loc intunecat nu face altceva decat sa atraga hotii si va transforma santierul intr-o tinta sigura. Un hot care opereaza in intuneric, pe langa faptul ca isi va desfasura nestingherit activitatea, va fi si greu de prins. Iluminarea corespunzatoare a santierului este unul dintre cele mai importante avantaje impotriva hotilor

3) Instalati-va semnalistica de descurajare

paza-pe-santier-camere-de-supraveghere-semnalistica-elnet-security-ro Amplasarea semnelor de informare:
 • „Zona supravegheata video” ,
 • „Accesul persoanelor neautorizate strict interzis”,
 • „Santier in lucru”
  Marcajele cu insemnele firmei de paza vor indica faptul ca santierul este permanent supravegheat de agenti de securitate. Acestea pot fi amplasate atat in jurul santierului cat si pe obiectele predispuse furtului.

4) Instalati camere de supraveghere

Monitorizare si interventie – Sistemele de supraveghere video actioneaza ca un alt factor major de descurajare pentru potentialii hoti. Acestea va permit sa observati neregulile in timp real si sa actionati in consecinta in timp util. paza-pe-santier-monitorizare-video-elnet-security-ro Monitorizarea va asigura o buna gestiune a echipamentelor si materialelor utilizate. Grija tuturor bunurilor de pe santierul dumneavoastra este o prioritate si numai printr-o administrare corecta a instrumentelor, echipamentelor si materialelor, reduceti riscul de furt. Nivelul de securitate nu ar trebui sa fie compromis din cauza mediilor provocatoare. Ca o concluzie, acum ca ati inteles elementele de baza ale securitatii santierului, evaluati-va opțiunile si luati o decizie in cunostinta de cauza. Daca sunteti administrator de santier interesat sa angajați un serviciu de securitate sau daca doriți să partajați aceste informații cu managerul santierului dumneavoastra, contactați-ne pentru a afla mai multe informatii si pentru a obține o oferta de pret. Avand in vedere faptul ca paza pe santiere cu agenti de securitate asigura o raspundere de milioane, incheierea unui contract de paza aduce beneficii pe termen lung.

contacteaza-specialist-elnet-security-buton cerere-oferta-elnet-security-ro-buton

 

.

Articole asemănatoare