Str. Dărniciei, Nr. 52, Sector 5, București, România

Firma de paza, centre comerciale – Top 8 provocari

Firma de paza, centre comerciale – Top 8 provocari

Firma de paza – Top 8 provocari pentru securitatea unui centru comercial

Observam zi de zi cum practicile fiecaruia dintre noi, devin din ce in ce mai complexe. Activitatile de relaxare sau cumparaturile pe care le facem, prin repetitie devin activitati normale. Pentru cei mai multi dintre noi, centrele comerciale au devenit destinatiile ideale pentru socializare si relaxare in detrimentul iesirilor in aer liber. Termenul de „centrul comercial modern”, a inceput sa ia amploare la inceputul secolului al-XX-lea, oferind umanitatii comoditate fara precedent in toate aspectele importante ale vietii cum ar fi industria alimentara, textila, a bunurilor si a divertismentului, toate situate intr-un singur loc. Conform unui studiu recent realizat, doar mall-urile din Bucuresti, atrag zilnic peste 200.000 de vizitatori. Raportat la nivel de tara, realizam ca un numar foarte mare de oameni, zilnic, viziteaza aceste spatii complexe. De ce? Pentru ca pot lua masa, isi pot face cumparaturile de orice fel, pot practica sport, activitati de relaxare, artistice sau de socializare. Cu un asa trafic zilnic, nu putem sa nu ne gandim la ce riscuri ne expunem si la siguranta pe care o ofera clientilor aceste „catedrale de consum” – dupa cum au fost numite mall-urile, termenul fiind creat de sociologul George Ritzer pentru a descrie spatii mari de cumparaturi.   firma-de-paza-centru-comercial-elnet_security-ro

De ce este nevoie de o firma de paza in mall?

Pentru administratori si pentru managerii de securitate, siguranta centrelor comerciale este o prioritate si devine o provocare serioasa atunci cand aceastea devin aglomerate. Mai multe incidente precum furtul, jafurile, atacurile la persoana, vandalismul sau chiar crime au avut loc si in Romania in cateva astfel de centrele comerciale. Vezi articol: Jaf ca în filme la Constanţa. Hoții au dat lovitura la o casă de schimb valutar din mall Este foarte important ca proprietarii centrelor comerciale sa-si reevalueze managementul securitatii si sa investeasca in securitate. Avantajul este obtinerea maxima de eficienta si siguranta, crescand astfel satisfactia clientilor. In acest articol, vom prezenta si analiza cateva dintre cele mai des intalnite provocari si probleme de securitate ale centrelor comerciale.

1. Furtul

Acolo unde exista produse de valoare, intotdeauna vor exista si persoane rau intentionate interesate. Din statisticile Politiei Romane, trendul furturilor din magazine, de la an la an este ascendent. Asadar, pentru o firma de paza, prevenirea furturilor si siguranta clientilor este o prioritate majora.

2. Vandalismul

Si acolo unde exista o multime de produse valoroase, exista si o multime de oameni care, din pacate, uneori produc acte de vandalism. Centrele comerciale sunt o tinta usoara pentru deteriorarea proprietatii, cu exceptia cazului in care firma de paza ia masuri adecvate de securitate, cum ar fi agentii de securitate si camerele de supraveghere.

3. Altercatii

Multor oameni le place sa viziteze centrele comerciale, in special acelea care au zone de divertisment bine dezvoltate. Existenta riscului de altercatie intr-o zona aglomerata poate deveni o problema si poate crea experiente neplacute si disconfort clientilor. In astfel de cazuri, firma de paza poate suplimenta numarul de agenti de securitate pentru o anumita zona sau intr-un anumit interval orar.

4. Intrare neautorizata

Centrele comerciale si magazinele au zone de acces pentru public, dar exista si alte intrari si zone in care este permis accesul numai personalului angajat, curierilor sau altor persoane autorizate. Fara o securitate atenta si aici vorbim despre monitorizarea cailor de acces de catre firma de paza, oamenii pot cu usurinta sa se rataceasca si sa intre in zone unde publicul larg nu trebuie sa aiba acces.

5. Zona de parcare

Marile centre comerciale au zone enorme pentru parcarea masinilor. Daca parcarile nu sunt monitorizate si supravegheate in mod corespunzator, acestea se pot transforma foarte usor intr-o tinta practica si la indemana pentru vandali si hoti.

6. Urgentele

Aproape oriunde suntem expusi la evenimente neprevazute. In unele situatii, apar si evenimente care nu tin de implicarea directa a oamenilor, ca de exemplu incendiile sau calamitatile naturale. Un rol foarte important il are firma de paza, prin respectarea procedurile de securitate ale centrului comercial, conform planului de securitate.

7. Primul ajutor

Centrul comercial este, de asemenea, o scena comuna pentru o serie de urgente medicale care necesita interventia in timp util a personalului medical si a organelor abilitate.

8. Copii pierduti

Exista cazuri cand unii oameni au fost distrasi in magazine si in multime, iar cand s-au uitat in jur, au constatat ca si-au pierdut copilul. Pentru astfel de situatii, orice firma de paza bine organizata detine proceduri de rezolvare rapida a acestui tip de incident. Cu ajutorul agentilor de securitate, copiii pierduti pot fi gasiti usor si adusi inapoi parintilor. firma-de-paza-centru-comercial_elnet-security-ro Firma de paza, Elnet Security – Suntem intotdeauna pregatiti cand vine vorba de paza si securitate, ridicand o reputatie de invidiat cu o echipa de profesionisti. Pentru noi siguranta oamenilor si bunurilor repezinta o prioritate. Vezi aici Cele 7 valori dupa care ne ghidam
Articole asemănatoare