Str. Dărniciei, Nr. 52, Sector 5, București, România

NEASIGURAREA USILOR, O PROBLEMA IN CAZUL FURTURILOR DIN LOCUINTE

NEASIGURAREA USILOR, O PROBLEMA IN CAZUL FURTURILOR DIN LOCUINTE

Infractorii te pot cunoaște mai bine decât crezi! În primele 6 luni ale anului, multefurturi din locuință au fost cauzate de neasigurarea ușilor.

În primele 6 luni ale anului 2014, furturile sesizate la nivelul județului Suceava, totalizează 2.206 fapte. Dintre acestea, un sfert, adică 538 sunt furturi din locuință. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut se remarcă o scădere a acestor fapte cu 76 de furturi.

Totuși, îngrijorător este faptul că aproape 20% dintre furturile din locuință se datorează ușilor neasigurate, ferestrelor lăsate deschise, cheilor lăsate sub preș sau în alte locații improprii.

Deși polițiștii au atras în nenumărate rânduri atenția cu privire la reguli preventive minime ce trebuie respectate, 90 de furturi datorate neasigurării ușilor au fost sesizate în primul semestru al anului.

În ultimele 24 de ore polițiștii au sesizați cu privire la alte două furturi, în ambele cazuri neglijența și superficialitatea proprietarilor înlesnind activitatea infracțională a hoților.

Având în vedere necesitatea responsabilizării cetățenilor cu privire la modul de asigurare a locuințelor, în perioada 01-03 august 2014, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au intensificat activitățile preventive, fiind desfășurate acțiuni în zona Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Marginea, Rădăuți și Suceava.

Activitățile au fost realizate în cadrul campaniei, Infractorii te pot cunoaște mai bine decât crezi” fiind distribuite peste 1000 de materiale informative și fiind purtate discuții cu cetățenii în vederea adoptării unui comportament antivictimal.

Totodată, polițiștii recomandă încă o dată cetățenilor să dispună măsuri minime de protecție a bunurilor astfel încât să nu cadă victime alehoților. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere și alarmare a locuințelor.

Nu lăsați la plecarea din locuință ușile sau ferestrele deschise și asigurați-le cu sistemele de închidere. Nu depozitați cheile de la uși sub preșuri, în hainele lăsate în cuierul exterior, în ghivecele de flori sau în alte asemenea locații improprii. În cazul în care este vorba despre case în construcție care se află într-o zonă izolată, asigurați-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locație și să o supravegheze. Asigurați iluminarea și îngrădirea perimetrului. Nu depozitați bunuri în casele aflate în construcție (mobilier, electronice, electrocasnice, etc.

SURSA: http://www.securityportal.ro/

Articole asemănatoare