Str. Dărniciei, Nr. 52, Sector 5, București, România

Controale la societatile specializate in domeniul sistemelor de alarmare

Controale la societatile specializate in domeniul sistemelor de alarmare

Politia Romana a realizat un bilant al controalelor la societatile specializate in domeniul sistemelor de alarmare in primele sase luni ale anului.

Politia Romana, prin Directia de Ordine Publica, a continuat, in primul semestru al anului 2016, verificarea societatilor specializate in domeniul sistemelor de alarmare, se precizeaza intr-un comunicat al IGPR.

In primele 6 luni ale anului 2016, sub coordonarea Directiei de Ordine Publica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, politistii au indrumat şi controlat prestatorii de servicii in domeniul sistemelor de alarmare, au verificat licentierea societatilor specializate, precum şi reinnoirea licentelor de functionare, actualizarea regulamentelor de organizare şi functionare şi de anulare a celor care nu au respectat prevederile legale sau nu au facut demersurile de reinnoire.

Astfel, au fost retrase şi radiate 111 licente de functionare din Registrul national al societatilor licentiate pentru neobtinerea reinnoirii licentelor de functionare sau expirarea perioadei de valabilitate, astfel ca la sfarşitul semestrului, in registru figurau 2.149 societati cu licente valabile.

Au fost analizate dosarele pentru preschimbarea a 4 licente de functionare ca urmare a modificarilor survenite in denumirea societatii, obiectele de activitate desfaşurate sau schimbarii sediului social.

A fost constatata o fapta de incalcare a legii care a condus la sanctiunea de anulare a licentei de functionare a unei firme, pentru modificarile intervenite in structura şi organizarea activitatii pentru care a fost eliberata licenta.

De asemenea, au fost solutionate 20 cereri privind actualizarea regulamentelor de organizare şi functionare a dispeceratelor, modificari survenite datorita modificarii numarului de echipaje de interventie şi localitati in care se asigura interventia la evenimente.

In cadrul actiunilor planificate prin Planurile de masuri anuale pentru prevenirea şi combaterea infractiunilor contra patrimoniului agentilor economici şi legalitatea functionarii prestatorilor de servicii in domeniul securitatii fizice, politiştii de ordine publica au verificat respectarea prevederilor legale in domeniu de catre conducatorii unitatilor economice, evaluand şi legalitatea instalarii sistemelor de securitate electronica sau functionalitatea acestora.

Au fost evaluate masurile de securitate fizica la 30.853 de agenti economici, unitati şi transporturi de valori poştale, unitati şi institutii de interes public şi locuri unde functioneaza salile şi incintele de exploatare a jocurilor de noroc.

De asemenea, in urma actiunilor organizate pe perioada sarbatorilor pascale, s-a verificat modul in care agentii economici manipuleaza, depoziteaza şi transporta valorile monetare, la hiper/super/market-uri, centre de procesare valori monetare şi casierii colectoare, care efectuau operatiuni cu numerar insemnat. Politiştii au verificat astfel 5.419 de unitati (dintre care 1.768 de hiper/super market-uri/centre comerciale, 109 centre de procesare valori monetare, 1.870 de statii de distributie carburanti şi 1.672 de casierii colectoare).

Au mai fost verificate 1.462 de autovehicule de transport valori şi au fost initiate 748 planuri de actiune pe linia sistemelor de alarmare.

In cele 6 luni, la nivel national, politiştii specialişti in domeniu au constatat 50 de infractiuni prevazute de art. 56 din Legea nr. 333/2003 şi au solutionat 79 de dosare.

Pe segmentul de control, au fost aplicate 1.131 de sanctiuni contraventionale, dintre care 149 conducatorilor de societati specializate, 45 personalului tehnic, iar 937 aplicate beneficiarilor, valoarea totala a sanctiunilor aplicate fiind de peste 1.000.000 de lei.

Pe linia dispeceratelor de monitorizare, au fost acordate 217 de avize pentru operatorii dispeceri, s-au executat 105 controale şi au fost aplicate pentru neregulile constatate 870 de sanctiuni contraventionale (124 de sanctiuni aplicate conducatorilor societatilor specializate, 7 – dispecerilor, 394 – agentilor de interventie şi 345 – beneficiarilor), in valoare de aproape 500.000 de lei.

Pentru asigurarea securitatii bunurilor pazite, politişti au avizat 3.466 de proiecte de sisteme antiefractie sau de supraveghere video. Specialiştii politiei au verificat functionalitatea a 100 de sisteme de alarmare nou instalate, pe baza proiectelor avizate cu ocazia receptiilor de punere in functiune.

Daca aveti nevoie de sistem de paza, noi va putem ajuta! Pentru mai multe informatii click aici!   contacteaza specialist Cerere Oferta   Sursa: www.securityportal.ro
Articole asemănatoare